Riječke Ochi i mostarski ×L×O×P×O×Č× 28. januara u pivnici Imaimože

Opraštamo se od januara uz svirku u produkciji Balkan eksces i Craft Beer Garden Imaimože. U subotu 28. siječnja, s početkom u 20:00 sati nastupit će riječke Ochi i lokalna podrška iz Mostara LxOxPxOxČ.

Ochi u Mostar dolaze po drugi put, a prethodno smo ih slušali na Zvučanjima u OKC Abrašević. Ova četvorka do sada je objavila EP ‘Tremor’ za izdavačku kuću Geenger Records, a svoju muziku opisuju kao depresivno divljanje, kaotično putovanje obilježeno osjećajima straha, otpora, propadanja i prihvaćanja koje prate oštri riffovi, masni bass i kidajući refreni. Kroz svoje pjesme provlače izmišljene scenarije temeljene na subjektivnoj percepciji stvarnih događaja. Kako je sve subjektivno, svoju percepciju definiramo sami. Tako je i na slušatelju da si sam nađe značenje njihove glazbe. Ochi su na vikend turneji gdje će prije Mostara 27. januara nastupiti u Sarajevu, u AG Clubu uz sarajevsku podršku sa bendom No Color. Ochi su preporuka fanovima alternativne glazbe 90ih, bendova kao što su Deftones, Screaming Trees, Soundgarden, Queens of the Stone Age i Musea, a na ovim svirkama predstavit će novi materijal benda.

LXOXPXOXČ je muzički frankenštajn kojeg je slučajno sklepala nužnost. Ruke, noge i torzo su od članova Crustalno Jasno, torzo i glava su Andrijini, a prstići, nožni i ručni su Siva Eminencija. S obzirom da je čudovište tek oživjelo krajem prošle godine, iza sebe nemaju izdanja, ali moći ćete čuti riku, grmljavinu, zujanje i tutnjanje, uglavnom stapanje toksičnog otpada mostarskog muzičkog podzemlja dalo nam je mirisni art-noise-post-hardcore-punk cvijet koji se hrani tom otrovnom masom.

Koncert je besplatan!