Ronilački klub “Neretva”: Akcija čišćenja “Most” u subotu u Mostaru

Tradicionalna ekološka akcija pod nazivom “Most”, održat će se u subotu 24. 6. 2023. godine u 11 sati, u organizaciji Ronilačkog kluba “Neretva”.

Okupljanje učesnika ekološke akcije je u 09.30 sati u prostorijama Ronilačkog kluba “Neretva” na adresi Trg 1. maja 2 (Mejdan kod Tepe).

Akcijom, koju organizira Ronilački klub “Neretva”, bit će obuhvaćeno područje od Carinskog mosta do mosta Hasan Brkić, prenosi mostarski.ba.

Cilj ove akcije je da u nadolazećoj turističkoj sezoni Mostar predstavimo u njegovom punom sjaju i ljepoti, ali i da našim sugrađanima ukažemo na značaj koji ekološka svijest, kao dio društvene svijesti, ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegovog okoliša, saopćili su organizatori.

“Potpomognuti roniocima iz prijateljskih klubova iz BiH i regiona, pripadnicima spasilačkih službi, izviđačima, udruženjima građana i volonterima možemo dosta dobrog uraditi za naš Grad. Po završetku eko akcije planiran je ručak, dodjela zahvalnica i druženje za sve učesnike. Za sigurnost učesnika i ove godine će se pobrinuti Interventna spasilačka služba”, navodi se u saopćenju.

Pozivamo sve zainteresovane građanke i građane da učestvuju u ovoj eko akciji. Vaše prijave možete poslati broj telefona 062 79 79 79. Evo me… a gdje si Ti?, poručili su organizatori.