Rotary Club Mostar osigurao stipendije za 16 štićenika Dječijeg doma Mostar

Rotary Club (RC) Mostar i “Dječiji dom Mostar” potpisali su sporazum o stipendiranju 16 štićenika te institucije, odnosno djece bez roditeljskog staranja. Stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno će se za svakog stipendistu isplaćivati tokom narednog perioda, a cilj im je da pomognu mladim ljudima bez roditeljskog staranja u njihovom obrazovanju, saopćeno je iz Rotary cluba Mostar.

Ukupna vrijednost projekta je 8.000 eura.

Sredstva za stipendije su, u saradnji s Rotary clubom Mostar osigurali partnerski Rotary clubovi iz Austrije i pojedini članovi tih klubova.

“Tako su akciju na strani sponzora predvodili Rotary club Wien – Thalia, Rotary club Wien – Albertina, Rotary club Wien – Hietzing ali i gospodin Michael Gröller sa individualnom donacijom. Riječ je o nastavku saradnje rotary clubova iz Mostara i Beča te podrške bečkih rotarijanaca štićenicima Dječijeg doma u Mostaru. Prošle godine je stipendirano 13 štićenika Dječijeg doma, a ovo ljeto toj instituciji je uručena vrijedna donacija u opremi, zahvaljujući Rotary clubovima iz Beča, navodi se u saopćenju.

RC Mostar i “Dječiji dom” Mostar su prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji izrazili izrazitu zahvalnost velikodušnim ljudima iz Rotary klubova u Austriji koji su omogućili sredstva za podršku djeci kojoj takav vid podrške najviše treba.

U ime RC Mostar, sporazum je potpisao predsjednik Anel Pala, dok je u direktorica JU Dječji dom Mostar, Dalida Demirović bila potpisnik u ime Dječijeg doma, zaključuje se u saopćenju.

(AbrašRadio)