Semir Behram: Covid-19 u sjeni bliskoistočnih konflikata

AbrašRadio ovog četvrtka realizira novu epizodu iz ciklusa predavanja (post)COVIDARIUM-1984*, a riječ će ovoga puta biti o konfliktnim zonama Bliskog istoka koje uporno ignorišu sve prisutniju kontaminiranost korona virusom.

Kakva je trenutačna situacija u Siriji, Iraku i Libiji, u kakvoj fazi su ratna dešavanja? Da li su sukobi u završnoj fazi ili tek slijede veći i razorniji ratovi? Kako je zapravo sve počelo da dođe do momenta kojem danas svjedočimo?

Neke su od tema koje će se razraditi u najsitnije tančine, poput deblokade Tripolija, sve izvjesnije bitke za Sirt, ali i nezaboravnih sukoba za Mosul, Alepo i Kobane; koji su, zapravo, preokrenuli tokove rata, novca i ideologija ― a sve pod plaštom COVID-19 pošasti, čije prisustvo pod ovakvim okolnostima doprinosi sve otežanijom kontrolom osnovnih životnih resursa.

Da li su pred nama godine gladi, da li nas očekuju sve bizarnije stvarnosti satkane od banalnih smrti izazvanih dehidracijom i dijarejom, da li je ljudski život postao jeftinija roba od slonovače i rudne bušotine, da li je ljudska sreća postala lakša od pamuka i kaučuka? Da li je gospodin COVID-19 osvojio prostore Bliskog istoka prije svake frakcije?

Saznajte u četvrtak, 1. 10. s početkom u 19:00 h na platformi Zoom:

Link: https://us02web.zoom.us/j/3598514392?pwd=bjdNNys2cWJmZVJBWk1oOHdrVTU3QT09

FB event: https://www.facebook.com/events/327724928494233/

Predavač: Semir Behram, Radio Alert

———————————————————————————–

(post)COVIDARIUM-1984* je platforma AbrašRadija posvećena društvenim, političkim, kulturnim i ekonomskim aspektima COVID-19 svijeta.

*Projekt podržala Ambasada Češke Republike