Splićanke dolaze u Mostar, Zenicu, Tuzlu i Sarajevo

Popularne ‘’Splićanke’’ u veljači ove godine kreću na bh. turneju. 23. veljače nastupit će u BNP-u u Zenici, 24. veljače u H.D. S.Kosača u Mostaru, 25. veljače u BKC-u u Tuzli, 26. veljače u BKC-u u Sarajevu.  

Predstava će u svim gradovima početi u 20 sati, a karte možete kupiti preko sustavu kupikartu.ba ili na blagajnama spomenutih dvorana. Cabaret predstava koju je do sada pogledalo preko 16 000 gledatelja samo u Splitu, izaziva osmijehe publici gdje god se ona održala.

Hit predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme, sastoji se od pet stand-up monologa odnosno ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. 

Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.  Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugo nego na Zavodu za zapošljavanja i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu. Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas.

Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant ‘mudrosti’ coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duh kako smo u svemu ‘naj’, a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantne opterećenosti s društvenoj pripadnost odnosno “šta će svit reć”.

Iako je najavljena i posljednja izvedba predstave, cabaret ‘’Splićanke’’ izazvala je toliko veliki interes publike da se na njezin zahtjev nastavlja i dalje prikazivati, što je dodatni pokazatelj uspješnosti predstave i činjenice da GKM Split ima još jedan HIT.