Stand up radionice u Abraševiću: Grupni rad na novom showu

Radionice stand up komedije pod vodstvom mentora i stand up komičara Omera Hodžića, Harisa Hodžića, Sanjina Ćorića i Luke Marijanovića započele su 6.februara u OKC Abrašević. Namijenjene su mladim osobama zainteresiranim za razvijanje svojih komičarskih vještina, usvajanje novih znanja o stand upu, svjetskoj, regionalnoj i domaćoj sceni, ali i za izlazak na scenu sa vlastitim originalnim materijalima.

Susreti komičara i zainteresiranih učesnika zamišljeni su kao rad s fokus grupom, koji će kroz zajedničke povratne informacije učesnika kreirati novi stand up show i to na temu predrasuda i stereotipa koji nas svakodnevno okružuju.

Za vrijeme jednog februrarskog nastupa stand up komedije u OKC Abrašević, razgovarali smo sa komičarima i mentorima o novom ciklusu radionica, na koji način se razlikuje od prethodnih te očekivanjima i planovima za razvoj stand up scene.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Deadletter – Madge’s Declaration

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).