Student četvrte godine Studija Dizajna interijera predstavio idejni projekat “Konjički klub”

U sklopu predmeta Atelje praktikum IV, student četvrte godine studija Dizajn interijera Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Adis Sandžaktar, osmislio je idejni projekat za konjički klub.

Sandžaktar je predstavio idejni projekat ergele i caffe bar-a koji se nalaze u sklopu konjičkog kluba i predvidio je i dodatne sadržaje kao što su veterinarska stanica, restoran, prostorije konjičkog kluba, tribine i staza za trke.

Uz prezentaciju i 3D prikaze, student je napravio i maketu kako bi na još bolji način prikazao svoje viđenje budućeg izgleda.

Kako je mostarski student naveo, svijest o ljudskoj potrebi da slobodno vrijeme provodi u prirodi potaknula ga je da na predmetu Atelje praktikum IV izaberem ovu temu jer ga odavno interesuje.

“S obzirom da je generalna tema bila vezana za spoznaju arhitekture kao alatke koja može doprinijeti poboljšanju, ne samo stanja u prostoru, već i poboljšanju životnog standarda u našem društvu, odlučio sam se da razvijem idejno rješenje za konjički klub južno od Mostara, na nekadašnjoj lokaciji farme krava u naselju Ortiješ”, pojasnio je.

Kako kaže, ideja mu je bila da spoji prirodu, sport i ugostiteljstvo na jednoj lokaciji, te da ponudi turističku atrakciju, a ujedno i konjički klub gdje bi se mladi mogli baviti ovim sportom.

“Zadovoljstvo mi je što sam uz voditeljicu ovog predmeta Senadu Demirović Habibija proširio saznanja o samoj temi i što je utjecala na poboljšanje kvalitete projekta. Sretan sam što je ideja kao i odbrana idejnoj projekta pred kolegama i profesoricom završila uspješno”, istakao je student Adis Sandžaktar.