Sutra počinje “Borsa Open” jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u BiH

Mostarski judo klub Borsa organizator je jedne od najvećih sportskih manifestacija Bosne i Hercegovine – Borsa Open-a. Manifestaciju će sutra otvoriti gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Na Borsa Open prijavljeno je oko 1000 sudionika. Najudaljeni klub koji je doputovao u Mostar je judo klub Taifu iz Kanade, a natjecatelji stižu iz čak 120 klubova i 26 zemalja.

Borsa Open je najveće judo natjecanje za djecu u Jugoistočnoj Europi, a atraktivnije borbe biti će na rasporedu u nedjelju kada su u planu uzrasne kategorije do 15 i do 18 godina.

Mlađe uzrasne kategorije do 11 i do 13 godine se takmiče u subotu.

Svečano iznošenje zastava, kao i ceremonija otvaranja manifestacije će biti održana sutra u sportskoj dvorani “Bijeli Brijeg” gdje će se natjecanje i održati.

Nakon natjecanja biti će održan dvodnevni trening kamp, a odraditi će se 4 zajednička treninga. Na kampu će sudjelovati preko 60 judo klubova iz više od 10 zemalja.

Kamp će biti održan u dvorani OŠ u Rodoču.

Do sada je Borsa Open bio upriličen 10. puta, a ovogodišnje 11. izdanje manifestacije organizira se nakon četiri godine stanke uzrokovane pandemijom virusa Covid-19.

(AbrašRadio)