Svirka Short Reports u K19 – OKC Abrašević

Bend Short Reports je nastao u oktobru 2019. u Novom Sadu. Formiran je od strane Feher Nikolete (bubnjevi) i Velimirović Nemanje (gitara i glas). Nikolete i Nemanja su se upoznali u aprilu iste godine i nakon par mjeseci zajedničkog života se javila ideja o formiranju rock duo-a, gde dva instrumenta kroz minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu, prave zvučnu sliku i emociju koju njih dvoje nose u sebi.

U instrumentalnom smislu, Niki i Nemanja konstruišu komplementarne ritmove i melodije bez osvrta na muzičku teoriju i sa potrebom ka istraživanju mogućnosti bubnja, gitare i vokala gdje su efekti i dodatna pomoćna tehnička sredstva u minimalnoj upotrebi. Pjesme su u kratkoj formi bez nepotrebnih dijelova sa direktnim tekstovima. 

Short Reports slušamo u subotu, 3. juna u K19 – OKC Abraševiću. Ulaz na koncert je besplatan. 

Koncert je podržan kroz projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva”

(K19 – OKC Abrašević)


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).