The Abysmal Eye: Povratak Meshuggah

‘The Abysmal Eye’ vodeći je singl s novog materijala i donosi nešto melodijske svježine u dobro utvrđeni prepoznatljivi zvuk švedskih giganata.

Metal velikani Meshuggah objavili su najavni singl za svoj deveti album

Immutable‘ koji bi se trebao pojaviti 1. aprila za kuću Atomic Fire. ‘The Abysmal Eye’ vodeći je singl s novog materijala i donosi nešto melodijske svježine u dobro utvrđeni i prepoznatljivi zvuk švedskih giganata.

Bubnjar Tomas Haake za Metal Hammer objašnjava: ‘Što se tiče zvuka, išli smo ka toplijem zvuku ovoga puta, manje oštre srednje i visoke frekvencije na gitarama i manje abrazivne činele. Kako postajemo stariji, osjećamo kao da treba da u ovome i uživamo, a ne da se samo lomimo i dajemo.’

‘Naslov savršeno odgovara za to gdje se nalazimo kao bend. Stariji smo, većina nas je već u pedesetim i zadovoljni smo s tim što jesmo. Čak iako jesmo svo vrijeme eksperimentirali, mislim da smo isti od prvoga dana. Način na koji prilazimo stvarima i zašto još uvijek radimo nove albume i zašto zvučimo ovako, to je nepromjenjivo (immutable). Čovječanstvo je također nepromjenjivo. Činimo iste greške opet i iznova.’, dodao je gitarista Mårten Hagström.

Immutable donosi 13 novih pjesama, a tracklist izgleda ovako:

1. Broken Cog
2. The Abysmal Eye
3. Light The Shortening Fuse
4. Phantoms
5. Ligature Marks
6. God He Sees In Mirrors
7. They Move Below
8. Kaleidoscope
9. Black Cathedral
10. I Am That Thirst
11. The Faultless
12. Armies Of The Preposterous
13. Past Tense