U Mostar stiže izožba “Sjećanja koja blijede”Almira Šehića

Izložba pod nazivom “Sjećanja koja blijede”, autora Almira Šehića, svečano će biti otvorena u Centru za kulturu Mostar, u četvrtak 9.2. u 19.00 sati.

Sam naziv izložbe upućuje na sadržajnu dimenziju izložaka, slika, artefakata, objekata i instalacija, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

“Koliko god nam se činilo da je djelovanje Almira Šehića određeno složenim procesima duboke kontemplacije, u isto vrijeme njegov umjetnički čin svjedoči konkretnoj angažiranosti. Radovi koje će predstaviti mostarskoj publici u nama možda mogu izazvati neugodu, ali u svakom slučaju nas potiču da se unesemo u njihovu suštinu, te da pokušamo odgonetnuti nagovještenu poruku”, navodi se u najavi.

Dodaje se kako ova izložba ukazuje na probuđenog pojedinca, intelektualca i umjetnika koji pokušava razumjeti suvremeni trenutak u kome živi i ima potrebu iskazati svoj kritički stav o njemu te detektirati njegovu suštinu.

Almir Šehić je rođen 1980. godine u Doboju, a danas živi u Travniku. Na mostarskom Univerzitetu “Džemal Bijedić” je 2014. godine stekao diplomu profesora likovne kulture. Imao je do sada tri samostalne izložbe, a učestvovao  je na nekoliko kolektivnih izložbi te u radu brojnih likovnih kolonija na području BiH, Srbije i Hrvatske.