U Mostar stiže komedija “Cosa nostra”

Mostarska pozorišna publika imat će priliku vidjeti komediju “Cosa nostra” u Centru za kulturu, u četvrtak 10.11. s početkom u 19 sati.

Ovo je duhovita priča u kojoj se susreću dvije potpuno različite žene, Gabrijela i Marlena, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu sa istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je predstava o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

U predstavi igraju Emina Minka Muftić i Belma Salkunić.

Emina Minka Muftić glumica je Drame Narodnog pozorišta Sarajevo te vanredna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. U svojoj četrdesetogodišnjoj glumačkoj karijeri je igrala u brojnim pozorišnim, filmskim i TV projektima kao što su: “Priče iz fabrike”, “Viza za budućnost”, “Lud zbunjen normalan”, “Nebo iznad krajolika”, “Crna hronika”, “Belvedere”, “Grbavica”, “Halimin put”, “Game of Thrones”, i mnogi drugi.

Belma Salkunić je također glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo. Svoju glumačku karijeru počinje u tinejdžerskim danima, a zatim upisuje i završava Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajne uloge je ostvarila u brojnim TV serijama i filmovima, a neki od njih su: “Crna hronika”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Dobro uštimani mrtvaci”, “Glas” i“Sarajevski Romeo i Julija”.