U Mostaru završeno uređenje 13 dvorišta u kojima će uživati više od 1000 građana

U mostarskom naselju Centar 2 održana je završna akcije uređivanja dvorišta koju provodi Udruženje građana “Nešto Više”, a koja se realizirala  kroz projekt “Mostar: Prostori koji pokreću” u 13 od 30 prijavljenih  zajedničkih dvorišta na području čitavog Mostara.

Organizatori ove akcije kažu kako su dvorišta u naselju Centar 2.bila dosad najveći zalogaj, kako za njih tako i stanare koji su se uključili u ovu priču.

“Sudjelovalo je oko 60 ljudi. U tri dvorišta smo zasadili oko 200 lovor- višnji, dvije hortenzije i četiri legistremije. Ovo nije bila samo akcija transformiranja dvorišta nego čitavog kvarta. Jedva čekamo da se sadnice prime, izrastu i zazelene kako bi se za godinu, dvije ili pet svi mogli s ponosom prisjećati današnjeg radnog druženja”, navode  iz udruženja “Nešto Više”.

Ističu da je akcija realizirana kroz projekt “Mostar – Prostori koji pokreću”, kojega financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Akcijom je obuhvaćeno 13 od 30 ukupno prijavljenih zajedničkih dvorišta stambenih zgrada na području cijelog Mostara a kroz projekt su osigurane sadnice, sjemena, gnojivo, stručna pomoć i savjetodavne usluge za stanare koji imaju interes da nastave s održavanjem svojih zajedničkih površina.

“U akciji je izravno sudjelovalo preko 200 stanara, u obnovljenim i uljepšanim dvorištima uživat će više od 1000 ljudi, zasađeno je više od 500 različitih sadnica, a glavni cilj, ponovno uvezivanje stanara, njihovo druženje i planiranje budućih koraka uređenja zajedničkih površina je u potpunosti postignut”, zaključili su organizatori zadovoljni uspješnom akcijom u Mostaru.