U Muzeju Žitomislić izložba radova s likovne kolonije ‘Gacko-Klinje’

Javna ustanova “Kulturno-sportski centar” Gacko u Muzeju Žitomislić donosi izbor iz bogatog fundusa radova koji su nastali u okviru likovne kolonije “Gacko-Klinje”.

U žitomislićkom Muzeju bit će predstavljena 24 umjetnička djela, rad 20 umjetnika iz Srbije, Crne Gore, BiH, koja su nastala na likovnoj koloniji u prethodnom periodu, a izložba će biti otvorena danas, u 18 sati u izložbenom prostoru Muzeja.

Inače, ovu likovnu koloniju već petnaest godina zaredom organizuje JU KSC Gacko, a kroz nju je prošlo nekoliko desetina dobrih umjetnika, akademskih slikara iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i Makedonije ostavivši veliki broj izuzetnih radova koji čine zavidan fundus kolonije od oko 250 umjetničkih djela.

Izložba likovne kolonije “Gacko-Klinje” u ambijentu Muzeja Žitomislić je kulturni spoj umjetnosti i duhovnosti. Zahvaljujući saradnji Fondacije “Muzej Žitomislić” i Javne ustanove “Kulturno sportski centar” Gacko, publici je omogućen uvid u radove nastale na likovnoj koloniji “Gacko-Klinje” koja već 15 godina okuplja eminentne umjetnike zemlje i regiona, saopćili su iz tog muzeja.