UABNOR Mostar raspisao konkurs za najbolje likovne, literarne i fotografske radove

Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar raspisalo je javni poziv za prijavu na konkurs za najbolje likovne, literarne i fotografske radove na temu “Nije sloboda sa neba pala”.

Iz tog udruženja pozivaju sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola, studente i druge mlade ljude da se prijave na konkurs.

“Tema je odabrana kao naš odgovor na podizanje govora mržnje i netolerancije, te svih oblika homofobije. Očekujemo da ćemo i na ovaj način doprinijeti podizanju svijesti i dostupnosti informacija među mladim ljudima o vrijednostima antifašističkog pokreta, važnosti građanske hrabrosti i prepoznavanju propagande koja u konačnici dovodi do zločina nad određenim društvenim grupama”, navode iz UABNOR-a.

Za najbolje radove obezbijeđene su nagrade u sve tri kategorije, i to nagrada za prvo mjesto u iznosu od 250 KM, za drugo 150 KM i za treće 100 KM.

Od izabranih radova bit će organizovana izložba, a nagrađeni radovi predstavljeni i nagrade uručene na svečanoj akademiji 11. februara 2023. godine.

Radovi se mogu dostaviti na adresu: UABNOR Mostar, ulica Salke Šestića broj 1 Mostar, lično ili putem maila: antifasistimostar@gmail.com.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2023. godine do 20 sati.