Univerzitet “Džemal Bijedić”u Mostaru promovirao 558 diplomanata

Foto: AbrašRadio News

Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru u završnici obilježavanja 46 godina uspješnog rada, razvoja i djelovanja održao je svečanu promociju i dodjela diploma za 558 studenata.

Rektorica Alena je kako mlade ljude otokom obrazovanja pripremaju da se uspješno nose s promjenama koje se očekuju u budućnosti.

“Sigurna sam da će znanja, vještine i kompetencije koje su studenti stekli na našem Univerzitetu znati primijeniti u budućem profesionalnom radu i pozitivnim primjerom ukazivati na kvalitetne puteve u obrazovanju budućih mladih generacija”, istaknula je rektorica Huseinbegović.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović naglašava da su dodijeljene diplome ovjerene akademskim jamstvom.

“Garancija, koju studenti stječu ovom diplomom nije samo u znanju, nego i u upornosti, trudu i zalaganju. Ona je garancija budućim poslodavcima da su naši studenti spremni na odricanje i sve ono što krasi jednog radnika i osobu koja može iznijeti procese u narednom periodu”,kazao je ministar Hadžović.

Predsjednik Unije studenata Kenan Begović je podsjetio da mladi ljudi, trebaju težiti ka izgradnji društva znanja, te apelirao na društvo da mladima daju što bolji položaj u zajednici.