Večeras prikazivanje filma “Mudrost traume”

Dokumentarni film “Mudrost traume” dr. Gabora Matea, bit će prikazan večeras u 19.00 sati u Narodnom pozorištu Mostar (NPM), u partnerstvu sa Fonadacijom Novak Đoković.

“U filmu ‘Mudrost traume’ putujemo zajedno sa ljekarom, autorom bestselera i dobitnikom Ordena Kanade dr. Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti” saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Ovo je filmsko putovanje sa čovjekom koji je svoj život posvetio razumijevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo. U ovom filmu, trauma je predstavljena kao nevidljiva sila koja u velikoj mjeri utiče na naše živote.

“Ona oblikuje način na koji živimo, način na koji volimo i način na koji shvatamo svijet oko nas. Dr. Mate nam daje novu viziju: društvo informisano o traumi u kom roditelji, nastavnici, ljekari i društvo u cjelini nisu fokusirani na potiskivanje simptoma i osuđivanje, već žele da razumiju izvore iz kojih u ranjenoj ljudskoj duši izviru zabrinjavajuća ponašanja i bolesti. On nam ukazuje na put individualnog i kolektivnog iscjeljenja” navedeno je u saopštenju.

Ulaz je besplatan.

(Agencijd/AbrašRadio)