YouTube ima novi alat u borbi protiv nasilnih komentara

Foto: Pexels

Iz YouTubea su najavili da će ljudima koji ostavljaju agresivne i uvredljive komentare, odmah slati notifikaciju da su uklonjeni zbog pravila platforme. Ako i unatoč tome nastave s objavom nasilnih komentara, servis će ih blokirati na 24 sata, prenosi N1.

Trenutno je otkrivanje uvredljivih komentara dostupno samo za komentare na engleskom jeziku, ali video servis nastoji uključiti što više jezika. Upozorenje YouTubea je primjerice dostupno na engleskom i španjolskom jeziku.

Naš je cilj istovremeno zaštititi autore videa od korisnika koji pokušavaju komentarima negativno utjecati na društvo, ali i pružiti više transparentnosti korisnicima kojima su komentari uklonjeni zbog kršenja pravila”, rekli su iz kompanije. Ako korisnik smatra da je njegov komentar nepravedno uklonjen, može se žaliti.

Kompanija također već neko vrijeme testira čitav niz alata kojima bi se mogao smanjiti broj uvredljivih komentara. Među ostalim to podrazumijeva skrivanje komentara kao i pokazivanje povijesti komentiranja na profilu korisnika.