Za Noć teatra BiH besplatna izvedba predstave “Zid”

Foto: hnkmostar.ba

Noć teatra BiH održava se 19. studenoga, a Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru obilježit će je besplatnom izvedbom predstave “Zid” u 20 sati, priopćeno je iz HNK Mostar.

Predstava je nastala prema prvonagrađenom dramskom tekstu “Zid” autorice Ružice Aščić s Natječaja koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH. Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić, također izabran na Natječaju HNK Mostar za mlade redatelje. Autorica je adaptacije i dramaturginja Dorotea Šušak.

U središtu su ove drame tri generacije jedne obitelji koje se skupa s nekoliko stanara na različite načine suočavaju s činjenicom da se ruši zid stare užare koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj žive.

“Sruši li se zid, ruši se i granica njihove iluzije i uvjerenja da su dobro te se ogoljuje njihovo preživljavanje i životarenje. Da ne biste mislili kako se bavimo samo tragikom egzistencijalnih tereta, ovo je i jedna vrlo zabavna predstava u kojoj se i puno smijemo našim iluzijama, slabostima i snagama”, istaknula je Dorotea Šušak.

U predstavi igraju Robert PeharIvo KrešićIvan SkokoSanda Krgo SoldoAna FranjčevićNikolina MarićAna Ljubić / Rafaela Perić i Miro Barnjak.

Ulazak je besplatan, no potrebno je rezervirati ulaznicu porukom na FB/IG ili pozivom na broj 063/019 019 od 10 do 16 sati.