“Zavrzlama”, studijski album benda Divanhana, uvršten u selekciju 10 najboljih albuma svijeta

Prestižni britanski magazin Songlines svrstao je posljednji studijski album “Zavrzlama”, bosanskohercegovačkog benda Divanhana, u “10 best albums of 2022” što je veliko međunarodno priznanje za ovaj popularni bend ali i našu tradicionalnu pjesmu sevdalniku.

Divanhana je sa svojim albumom tokom godine nizao mnoge uspjehe, tako što je bivao proglašen najboljim izdanjem za prvih 6 mjeseci 2022. godine od strane vodećeg evropskog radiijskog panela World Music Charts Europe, kao i visoko drugo mjesto svjetskog kritičarskog panela Transglobal World Music Charts, međutim priznanje jednog od najeminentnijih world music časopisa svijeta Songlines je svakako jedan od najvećih uspjeha jednog diskografskog izdanja u novijoj sevdah povjesti naše zemlje.

“Sa oduševljenjem želimo da podijelimo nevjerovatnu vijest.Naš album Zavrzlama je odabran među 10 najboljih albuma na svijetu za 2022. godinu od strane prestižnog Songlines magazina i njegovih urednika Simon Broughton i Alexandra Petropoulos!Zahvaljujemo se iznimno cijenjenim stručnjacima Songlines magazina, našem izdavaču CPL Music i naravno svoj našoj raji sa svih krajeva svijeta”, napisali su na svojoj službenoj Facebook stranici članovi benda Divanhana.

Važno je izdvojiti i činjenicu da je pomenuti album jedino izdanje sa našeg kontinenta kome je dodijeljena ova sjajna nagrada, što ga ujedno čini i albumom broj 1 u Evropi.