159: Izbori u Mostaru: Javni forumi i analize / Onomatobleja 127

u 159. izdanju programa Drugo ime za slobodu donosimo:

OKC Abrašević u susret lokalnim izborima organizira niz javnih foruma posvećenih bitnim pitanjima i problemima u Mostaru. Kandidati imaju priliku javnosti predočiti svoja razumijevanja stanja u kojem grad dočekuje povratak demokracije te predstaviti programatska rješenja koja kao politički subjekti nude.

Nakon pitanja komunalnog kaosa u gradu, proteklog četvrtka u Hotelu Mostar održan je forum posvećen pitanjima kulture i identiteta. Kako kultura uopće opstaje u zapuštenoj i podijeljenoj sredini i može li doprinijeti nadilaženju identitetskih izazova koji gotovo poslovično muče Mostar?

Za AbrašRadio govore Amela Kreso, kandidatkinja neovisne liste Pravo na grad, Mak Mehić, kandidat Platforme za progres, te Mirjana Laganin, kandidatkinja ispred BH bloka.

Donosimo i razgovor s Vukom Bačanovićem, historičarom i urednikom portala Preokret. U svojstvu komentatora predstojećih mostarskih izbora, Bačanović se dotaknuo aktuelne atmosfere u gradu na Neretvi te je sebi svojstvenom analitikom približio stanje političke klime koja već decenijama guši građane ovoga grada.

U 127. izdanju emisije Onomatobleja družit ćemo se sa Marom, Zdenom i Ivorom. Tema razgovora je fenomen “pričanja jednog a rađenja drugog”. Koliko je to česta pojava u svakodnevnom životu poslušajte u novoj epizodi.

Poslušaj:

Drugo ime za slobodu – ponedjeljkom od 22 do 23 h na talasima Radija Otvorena mreža