170: Mapa Uborak na našim ulicama + Časopis INSAM + Onomatobleja 138

170. izdanje programa Drugo ime za slobodu:

▶ Prije par dana održan je prvi online događaj projekta Toxic LandsMoglo bi biti otrovno. Toxic Lands želi započeti kritičke rasprave i analizirati ljudsko uništavanje u širem smislu. kao izvor istraživanja koristi toksične narative i destruktivne prakse pejzažnog sistema rijeke Neretve i grada Mostara. Kao predavač na ovom događaju nastupio je i naš kolega novinar Boris Filipić koji je uz svoja teoretska znanja podijelio iskustvo rada na mapiranju divljih deponija u gradu Mostaru koje je rezultiralo mapom Uborak na našim ulicama.

INSAM Journal of Contemporary Music, Art and Technology međunarodni je časopis koji se bavi aktualnim temama u suvremenoj umjetničkoj glazbi, vizualnim i izvedbenim umjetnostima i tehnologiji. Časopis potiče interdisciplinarne i transdisciplinarne pristupe i inovativne poglede na ove teme, s ciljem stvaranja platforme za komuniciranje novih ideja i teorijskih i umjetničkih impulsa. Povodom izlaska dva nova broja u protekloj godini razgovarali smo sa Bojanom Radovanović, glavnom i odgovornom urednicom INSAM-a.

▶ U 138. Izdanju Onomatobleje Ivor Terenac odgovara koliku opasnost za BiH demokraciju predstavljaju novinari, sa Dujom razgovaramo ima li smisla zajebavat ljude zbog poštapalice, a sa Zdenom objašnjavano turbo rotor. Naravno Omer Hodžić o svemu pomalo.

Poslušaj