179: Mostovi Hercegovine 2.0: Anita Pajević + Onomatobleja 147

179. izdanje programa Drugo ime za slobodu donosi:

▶ Kako smo i najavili, nastavljamo s predstavljanjem ovogodišnjeg programa projekta Mostovi Hercegovine OKC Abrašević i AbrašRadija. Prethodno ste imali priliku čuti o segmentima koji će biti posvećeni arhitekturi, urbanizumu i ekologiji, kao i o teatarskoj sceni Hercegovine, ovoga puta predstavljamo sekciju koja će se baviti pisanom baštinom.

O poeziji, putopisima, hodopisima govorit će Anita Pajević, jedna od najuspješnijih domaćih pjesnikinja, magistrica hrvatskog jezika i književnosti, moderatorica niza pjesničkih i teorijskih programa te književnih projekata. Dobitnica prve nagrade Mak Dizdar za najbolji neobjavljeni pjesnički rukopis 2015. godine, zbirku Perlinov šum, druge nagrade Fondacije Nijaz Slipičević za kulturni doprinos gradu Mostaru. Aktualnu zbirku Redukcije objavila je 2019. godine. Na AbrašRadiju uređuje i vodi emisiju Poeziju na štrikove.

Iz razgovora saznajemo o njenim doživljajima pjesničkih niti Hercegovine, važnosti bavljenja pisanom baštinom, programu koji će s mladim ljudima voditi ove godine.

▶ 147. Onomatobleja donosi tjedni pregled događanja iz okolice sa novinarem Ivorem Terencom, sociologom Dujom, Omerom Hodžićem i uvodničarem Nikolom R. Teme su 9. Maj, respirator 45, vršnjačko nasilje. Muzički blok vodi DJ Zdena i pušta nam HBŠ – Nadrkanost.

Poslušaj: