Nadležni se “fale”: Kreće izgradnja bazena

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić izjavio je da će danas ili sutra biti potpisan ugovor sa izvođačem radova u iznosu od oko 11 miliona KM, nakon čega počinju radovi na izgradnji dugoočekivanog olimpijskog bazena u Mostaru.

Samo jedan izvođač prijavio se za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru koji će se graditi na lokaciji Južni logor a to je kompanija Hering.

Rok žalbe bio je do kraja augusta, te se uvođenje izvođača u radove očekuje ovog mjeseca.

Rok za izvođenje radova počinje najkasnije 30 dana od dana obostranog potpisa ugovora.

“Nakon što potpišemo ugovor, mašine će početi raditi. Do izvođača je koliko će mu trebati da pripremi gradilište” rekao je Marić.

Mostar dugo čeka izgradnju ovakvog bazena. Federalni i gradski dužnosnici pred izbore su se fotografisali na mjestu gdje bi bazen trebao biti izgrađen ali radovi još nisu počeli.

Vlada Federacije BiH, na čelu sa tadašnjim premijerom Fadilom Novalićem, za olimpijski bazen u Mostaru izdvojila 8.000.000 KM.

U okviru prve faze radova trebao bi biti izgrađen glavni objekt bazena, izgradnje dijela hotela te izgradnje konstrukcija bazena unutar zgrade glavnog objekta, pokrivanje objekta i zatvaranje objekta fasadom.

(Faktor/AbrašRadio)