Potpisano: Uskoro izgradnja južne obilaznice Mostara

U Gradskoj vijećnici Mostara danas je između Grada Mostara i Putovi d.o.o. Grude potpisan ugovora o izgradnji Južne obilaznice Mostara i pristupne ceste Varda–Rodoč, u dužini od 2.700 metara. Ugovor je u vrijednost radova od 2.480.400,00 maraka s PDV-om a potpisali su ga gradonačelnik Mostara Mario Kordić i direktor preduzeća Putovi d.o.o. Grude Darko Mandić.

Gradonačelnik Kordić je rekao kako je ovo infrastrukturni projekt koji je od velikog značaja za Mostar.

“Sad idemo u vrlo ozbiljnu rekonstrukciju i kao gradonačelnik pozdravljam ovaj projekt“, rekao je Kordić te naglasio da projekt finansira Vlada Federacije BiH, a implementira Grad Mostar.

Direktor preduzeća Putovi d.o.o. Grude Darko Mandić je zahvalio na ukazanom povjerenju i poručio kako će njegova kompanija radove završiti u korektnom roku i u skladu sa potpisanim ugovorom.

Preduzeće Putovi d.o.o. Grude ima rok za izvođenje radova godinu dana od dana uvođenja u posao.

Ugovor podrazumijeva radove na dionici postojeće ceste, izmjenu dijelova trase, proširenje i ispravljanje krivina, odvodnju, sanaciju i ostalo što čini jednu cjelinu, za koju izvođač daje garanciju za kvalitetu.

Izgradnja Južne obilaznice Mostara koja se radi punom parom bi trebala se završiti naredne godine i povezati s autocestom na Koridoru 5C te Hercegovinu umrežiti sa evropskom mrežom puteva.