Izabran nadzor nad izgradnjom Olimpijskog bazena u Mostaru

Izabran je najjeftiniji ponuđač za Nadzor izgradnje konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena Mostara. Izabrani ponuđač je PPG d.o.o. Sarajevo i CPK d.o.o Banja Luka s cijenom 120.600 KM bez PDV-a. Ukupna procijenjena vrijednost nabavke je 188.000 KM bez PDV-a.

Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru donijela je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke Nadzor izgradnje konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena Mostar.

Komisija za javnu nabavku, imenovana je 25. augusta, te je mjesec dana kanije 25. septembra pristupila javnom otvaranju blagovremeno dostavljenih ponuda. Shodno Zapisniku o otvaranju ponuda, komisija je konstatirala da su u roku određenom za dostavljanje ponuda dostavljene ukupno tri ponude.

PPG d.o.o. Sarajevo i CPK Banja Luka s ponuđenom cijenom 120.600 KM bez PDV-a i rokom plaćanja 60 dana, Institut za građevinarstvo IG Banja luka s ponuđenom cijenom 147.000 KM bez PDV-a i rokom plaćanja 60 dana, te RADIS d.o.o. Istočno Sarajevo s ponuđenom cijenom 147.000 KM bez PDV-a i rokom plaćanja 60 dana.

Uvidom u priloženu dokumentaciju, kako se nalazi u odluci, utvrđeno je da dostavljene ponude ispunjavaju formalno pravne i ekonomske i finansije, te profesionalne i tehničke zahtjeve ugovornog organa, tj. ponude su prihvatljive.

Prilikom kriterija ekonomski najpovoljnije ponude, izvršeno je bodovanje, po kojem ukupno 100 bodova ima Grupa Ponuđača PPG d.o.o Sarajevo i CPK d.o.o Banja Luka.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 10 dana od dana prijema ove odluke. J

Podsjetimo, samo jedan izvođač prijavio se za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru a to je kompanija Hering. Rok žalbe je do kraja mjeseca, tako da se uvođenje izvođača u posao može očekivati početkom novembra.

Prva faza radova vrijedna je više od 10 miliona maraka i trebala bi biti završena u narednih godinu i pol dana.

Ova faza gradnje podrazumijeva izgradnju betonske konstrukcije, krova te izradu staklene fasade.

”Izgradnjom prve faze, u međuvremenu će se napraviti tender za drugu fazu. On će značiti instalacijske radove, sve instalacije, tehnologija, elektroinstalacija – jaka i slaba struja, vodovoda i kanalizacije, zatim pročistači vode i elektronika koja prati sam bazen”, pojasnio je ranije za medije Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno-sportskog centra u Mostaru.

Novčana sredstva za izvođenje druge faze radova tek se trebaju pronaći.

Tender bi trebao biti raspisan po završetku prve faze, kada bi trebala biti poznata i vrijednost izvođenja drugog dijela radova.

”U ovom momentu imamo osam miliona, plus jedan koji smo dobili od Vlade Federacije. Obzirom da se radi o dvogodišnjem projektu postoje sredstva i iz budžeta. Kad dođemo u tu fazu da imamo završenu prvu fazu i krenemo u drugu fazu, tad ćemo imati jasniju sliku koliko košta nastavak”, rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

(Agencije/AbrašRadio)