Prostori koji pokreću: Druženje za roditelje i djecu s poteškoćama u razvoju

Nevladina organizacija “Nešto više” organizuje, kako navode, jedinstveno druženje s predstavnicima nevladinih organizacija i institucija koje se posvećuju podršci roditeljima i djeci s poteškoćama u razvoju.

Druženje će se održati sutra u 10.00 sati u Hotelu Mostar.

Predviđeno je da druženje traje tri sata ispunjena informacijama, podrškom i razgovorima s predstavnicima organizacija poput Udruga Vedri osmijeh, Udruga za Down sindrom Mostar, #PlaveVrpce, Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“, Vrtić Sunčani Most, Udruga paraplegičara i oboljelih od dječije paralize “Marko Ravlić”, SOS Dječija sela BiH, te mnogih drugih.

Aktivnost se ostvaruje uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva kroz projekt Mostar – Prostori koji pokreću.

Projkat Mostar – Prostori koji pokreću provode People in Need Bosnia and Herzegovina, Everyday Peace Indicators, OKC Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mosta, Nešto više.

Svjesni činjenice da veliki broj roditelja djece sa poteškoćama u razvoju ne zna koja prava i mogućnosti imaju, kome da se obrate i kakav vid podrške mogu dobiti odlučili smo kroz projekt Mostat-Prostori koji pokreću pružiti priliku da na jednom mjestu dobiju informacije koje ih zanimaju. Poruka koju želimo poslati kroz ovaj događaj jeste da roditelji nisu sami i da imaju podršku, navode organizatori.

(AbrašRadio)