Almin Kaplan u Mostaru predstavio novu knjigu “Kućni ljudi”

Sinoć se tražilo mjesto više u mostarskom Klubu knjige “Ivo Andrić” zbog razgovora s književnom Alminom Kaplanom koji je predstavio svoj roman-dnevnik “Kućni ljudi” objavljen u sarajevskom Buybooku.

Almin Kaplan, bh.pisac i pjesnik, autor nekoliko pjesničkih knjiga, a odnedavno i prozaik, jučer je nagrađen Kočićevim perom i to za “Kućne ljude”, dnevnik-roman i roman-dnevnik objavljen u ediciji Dnevnika urednika Semezdina Mehmedinovića, piše bljesak.info

“Kućni ljudi” u mostarskoj knjižari Ivo Andrić

Na sinoćnom predstavljanju knjige, u razgovoru s Ninom Šarcem, Kaplan je poručio kako je “čovjek više ranjiv kad skrivaš sve”.

Govoreći o svojim ranijim proznim djelima, odnosno “Mehi” i “Trganju”, Kaplan je istaknuo kako se s “Kućnim ljudima” zatvara jedan svojevrsni književni serijal.

Hercegovačka književna zvijezda

“Ne planiram unaprijed, vodi me rečenica”, istaknuo je Almin Kaplan i poručio kako poeziju danas svi vole, ali je zanemariv broj ljudi čita.

Almin Kaplan (1985.), suvremeni je bh. pjesnik i prozaik, autor romana “Trganje”, “Meho” i “Kućni ljudi”, zbirke priča “Dubravske priče”, te pet pjesničkih knjiga. Dobitnik je više književnih nagrada, a između ostalih i nagrade Ratkovićevih večeri poezije, Mak Dizdar, Zija Dizdarević, Edo Budiša. Živi u Rivinama kod Stoca.