Balkan eksces: Kotrljanje kamena sa Shizifom i inaćenje sa Inatom

Balkan eksces nam je 16. marta, u OKC Abrašević pripremio last minutes gigs na kojima smo mogli slušati tri benda: Shizif, Lopoč i Inat.

Povodom koncerta razgovarali smo sa Farukom Tufom, gitaristom i vokalom Shizifa, te Danisom Čomićem, gitaristom Inata.

Faruk Tufo, ispred Shizifa nam je predstavio bend, govorio je o kotrljanju kamena sa Shizifom, o njihovom albumu, ali i pogledu na svijet, društvo, tehnologiju, muzičku scenu kroz oči nove generacije.

Inat je bio mystery bend tu večer, ali se ispostavilo da je jedan od članova Danis Čomić. Sa Čomom smo razgovarali čemu tajnost do početka koncerta, jesu li zajebantski ili ozbiljan bend te o kakvom se inatu radi kroz njihov muzički izričaj.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Shizif – E, to je uže
Inat – Isprazna Verbalizacija // K.P.D.S (demo)


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).