Balkan eksces: Los Wizardos (Mo) + Paraliza buđenja (Sa) + Stepped Out (St)

Dizajn: Boris Pehar

Ovog petka, 22. marta 2024. na binu OKC Abrašević penju se splitski bend Stepped Out, sarajevska Paraliza buđenja i lokalna podrška Los Wizardos. Sva tri benda sviraju po prvi put u Mostaru.

LOS WIZARDOS [Mostar] je bend koji svira fuziju punka sa drugim, ali srodnim žanrovima. U svakom slučaju brza, ali ne toliko pojednostavljena muzika na koju prvo pomislimo kada čujemo tu strašnu riječ “punk”. Mnogi još uvijek govore da je punk mrtav, ali mostarska scena iz dana u dan dokazuje ne da nije mrtav, nego da je življi nego ikad prije, a i u naponu snage! Najbolji dokaz te tvrdnje su upravo ova tri srednjoškolca, između ostalog, poznata po svojem angažmanu u bendovima Farsa, Histerza, Morana i CxJx!

PARALIZA BUĐENJA [Sarajevo] je novo ime na BiH metal sceni. Prvi koncert su imali u Sarajevu 30.12. u kultnom AG-u, a prije toga su objavili odličan, zanimljiv i kompleksan album ‘Košmar’ sa eksperimentalnim pristupom komponiranju. Osim albuma objavili su i odličan spot za pjesmu ‘Apsurd II’. Njihov zvuk je teško opisati u par riječi, ali radi se kombinaciji raznih metal žanrova, nekoliko vokalnih tehnika te tekstovima introspektivne prirode. Ovo će biti njihov premijerni nastup pred mostarskom publikom koju će, ne sumnjamo, kupiti svojim energičnim nastupom!

STEPPED OUT [Split] je petorka koja djeluje preko 15 godina. Iza sebe imaju niz albuma i hrpu koncerata, ali niti jedan u BiH. Tako da će ovo biti njihov prvi koncert u našoj državi. Sviraju hardcore punk u kojem se najviše osjeti utjecaj njujorške škole hc-a, a tekstovi su društveno-političke naravi. Bit će to savršena poslastica za sve head bangere, two-steppere i ljubitelje dobre šutke! Ekipa iz benda obećava odličnu svirku i katarzično pražnjenje negativnih emocija nakon čega će nam svima ostati taman toliko snage da se smijemo i družimo u prijateljskoj atmosferi na afteru.

Petak, 22. mart 2024. s početkom od 21 h
Slušaonica od 19 h
Ulaz besplatan


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).