Balkan eksces: Razgovori sa članovima bendova Paraliza buđenja, Stepped Out i Los Wizardos

Platforma za promociju alternativne muzičke scene i srodnih disciplina Balkan eksces ovaj mjesec nam je priredila dvije dobre večeri alternativnog zvuka. Nakon što su zasvirali Shizif, Inat i Lopoč, 22. marta u OKC Abrašević nastupili su Stepped Out iz Splita, Paraliza buđenja iz Sarajeva te Los Wizardos iz Mostara.

Povodom koncerta razgovarali smo sa Tinom Marjanovićem iz Paralize buđenja, Mariom Bilankovim iz Stepped Outta i Miranom Dabićem iz Los Wizardosa.

Paraliza buđenja je novi sarajevski metal bend, a frontman Tin Marjanović nam je govorio o tome kako se njegov solo projekat pretvorio u bend, o književnim uzorima u pisanju lirike, ko je odgovoran za produkciju pjesama kao i o sceni u Bosni i Hercegovini.

Stepped Out su veterani splitske hardcore scene. a Mario Bilankov, vokalist, nam je predstavio bend, pričao nam je o splitskim bendovima i klubovima gdje se može čuti hardcore i na čemu bend trenutno radi.

Los Wizardos je svježi, mostarski, post punk bend čiji članovi su poznati i kao muzičari u bendovima poput Farse, Histerze, Morane i Crustalno Jasno. Ko su Los Wizardos, što sviraju i što namjeravaju govori nam basist Miran Dabić.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).