Beogradski Vizelj 19. novembra u Abraševiću

U subotu, 19. novembra u OKC Abrašević stiže bend Vizelj, koji mnogi smatraju za predvodnike novog beogradskog alternativnog zvuka.

Vizelj Abrašević
Vizelj

Ovaj mladi bend koji čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović. Svoj su zvuk gradili i razvijali kroz godine djelovanja, a prvotni su tvrdi rockerski stil eksperimentiranjem pretvorili u svjež i zabavan, čak plesni. I dok im se zvuk objavom svakog sljedećeg izdanja mijenjao i evoluirao, spretno izmičući žanrovskim granicama, pobrinuli su se za to da ostanu vjerni svom punkerskom stavu.

Iskrenost i izravnost uz primjese ironije njihovu muziku čine sirovom, što im istovremeno dopušta da svoje svjetonazore savršeno pretoče u muziku i tekstove. Osim kvalitetnih glazbenih izdanja (Vizelj EP #1, Naj Bolji, Superspektakl), ovi se mladi ljudi mogu pohvaliti činjenicom da su svojoj sceni pružili iznimno važnu stvar pod nazivom Hali Gali kojom ostalim mladim bendovima koje smatraju dovoljno kvalitetnima pružaju prostor za djelovanje i zasluženi spotlight.

Uz Hali Gali kompilacije, nastavili su pomicati granice i snimili Hali Gali mokumentarac Muzička atrakcija te organizirali festivale na kojima su okupili fantastične alternativne bendove srpske scene kao što su Gazorpazorp, Sveta Pseta, Šajzerbiterlemon, Sitzpinker ili Johanbrauer.

Koncert se održava u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Svirka počinje od 21 h, a ulaz je besplatan.

Facebook event

Vizelj – Nosorog:Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više