Upoznajte čovjeka koji je napravio krug oko svijeta električnim biciklom

Foto: N1

Hrvoje Jurić napravio je krug oko svijeta svojim električnim biciklom 2019. godine. Sada mu je cilj proputovati Norvešku, od Osla do Nordkappa, zajedno sa svoja dva vjerna suputnika, psima Enom i Maxom. Javio iz Norveške, odakle je za N1 Newsnight prenio svoje doživljaje i poruke o onome što životu daje smisao.

Opisao je doživljaje iz 2019. godine kad je napravio krug oko svijeta: “Po pravilima Guinessa napravio sam minimalno 29 tisuća kilometara u 133 dana, 6 sati i 10 minuta. Krenuo sam iz Zagreba i završio u Zagrebu što je krug oko svijeta“.

Sada se nalazi u Norveškoj: “To je projekt koji sam ja nazvao Giant World Tour. Testiram elekrične bicikle na raznim uvjetima, naglasak na ekstremnije uvjete. Cilj je vidjeti stvarno trošenje baterije u ekstremnim uvjetima, u velikim minusima sa velikim teretom što su Ena i Max, moji psi. Želim spojiti Oslo i Nordkapp. Sad sam na trećini puta. U gradiću Namsosu na obali. Idemo sada cestom za koju kažu da je najljepša cesta u Norveškoj, u prijevodu naziva Primorska cestra koja ide kroz fjordove sve do mjesta Bodo. To je sada drugi dio putovanja. Prvo je bilo skandinavsko gorje, sad fjordovi, pa otočje i sjever”, govori Hrvoje.

Iz Zagreba je krenuo prije nešo više od dva tjedna. Kaže da se nada kako će mu za ostatak ture trebati manje od četiri tjedna.