Drugo ime za slobodu #098 – Festival Poligon / Predstava ‘ Kraljevo’ / Onomatobleja 73

U #098 izdanju programa Drugo ime za slobodu donosimo:

Peto izdanje regionalnog festivala Poligon započelo je u četvrtak u Mostaru i do nedjelje okupilo veliki broj značajnih autora iz BiH, Hrvatske, Srbije i Velike Britanije. Ovogodišnji festival posvećen je temi identiteta, koji na svim poljima našeg života, od medijskog, preko kulturnog, političkog i obrazovnog i uveliko određuje današnje književnike. Poligonom prošetao Semir Behram.

U povodu obilježavanja jubilarne 25. godišnjice nastanka Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru ansambl te teatarske kuće pripremio je predstavu “Kraljevo“, autora Miroslava Krleže, a u režiji Ivana Lea Leme. U predstavi igra kompletan ansambl HNK Mostar. Scenografiju potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, a autor muzika je bio Zvonimir Dusper Dus. Premijera “Kraljeva” desila se 22. septembra. Sa Ivanom Lemom razgovarao Ronald Panza.

Onomatobleja nam se ponovo vratila u program Drugo ime za slobodu. Dok Blejci putuju Bosnom i Hercegovinom, mi slušamo 073. izdanje njihove radijske emisije. Autori: Luka Marijanović, Nikola Rončević i Omer Hodžić.

Urednik i voditelj programa: Husein Oručević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Playlista #098:
Gesaffelstein – DANCE X
Half Alive – Pure Gold
Black Marble – Grey Eyeliner
Big Thief – Two Hands
Eblow – Empires

Poslušaj:

Drugoimezaslobodupremijernosvakogponedjeljkaod22do23hnafrekvencijamaRadijaOtvorenamreža.