Magični teatar u Abraševiću: Šta su skrivili Ivica i Marica?

magicniteatar.net

Sarajevski Magični teatar po prvi puta u Mostaru izvest će 5. maja u Omladinskom kulturnom centru Abrašević predstavu Šta su skrivili Ivica i Marica?

Magični teatar iz Sarajeva je trupa okupljena oko zajedničkog istraživačkog interesa za mogućnosti koje pruža teatar, a za cilj imaju, kako ističu, stvaranje zabavnih, ali i provokativnih predstava. U fokus stavljaju priliku za povezivanje ljudi i poticanje zajedničkog istraživanja novih ideja i perspektiva. Počeci Magičnog teatra sežu još u rad fojničkog Prljavog pozorišta 2014. godinu. Od 2023. bitno sredstvo izraza trupe postaju lutkarski elementi.

Predstava Šta su skrivili Ivica i Marica? je tragikomična reinterpretacija bajke za odraslu publiku koja propituje lokalni mentalitet i međugeneracijske sukobe, a čiju režiju i dramaturgiju potpisuje Benjamin Konjicija. Do sada je igrana tri puta u Sarajevu, u Multimedijalnom centru Ilidža i Narodnom pozorištu Sarajevo 2021. i Domu pisaca (DKC Sarajevo) 2023.,dva puta u Kiseljaku te na TIFBU festivalu u Bugojnu 2024. godine.

U OKC Abrašević predstava će biti izvedena 5. maja s početkom u 20:00 h.

Ulaz je slobodan, a dobrovoljnom donacijom na ulazu možete direktno podržati rad Magičnog teatra.

(AbrašRadio)