Elektrožurka: Razgovor sa Enom Bandannom i Pollyannom

Protekli vikend, u subotu 9. marta, u OKC Abrašević održana je Elektrožurka na kojoj su mostarske DJ-ice Ena Bandanna i Pollyanna rasplesale okupljene i razgibale zimom okrućene zglobove, najavljujući toplije dane.

Elektrožurka je bila u znaku žanrova poput synthwavea, darkwavea, witchhousea, dark electra, darkwavea, post-punka i gotha.

Povodom Elektrožurke razgovarali smo sa Enom Bandannom i Pollyanom.

Ena Bandanna je pseudonim DJ-ice iz Mostara, Eme Volić koja nam je objasnila svoje stage imene, o svojoj plejlisti te što očekuje od žurke.

Nakon Ene Bandanne, izjavu smo uzeli od Vanesse Denjo koja nastupa pod imenom Pollyanna, a koja nam je otkrila zašto Pollyanna, šta joj je inspirisalo DJ set i što njime želi poručiti.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Pastel Ghost – Iris
Sygzyzyx – Give me Chaos


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).