FIT Coding Challenge u Mostaru

Šesnaesti po redu FIT Coding Challenge će se održati 01. i 02. juna 2023. godine na Fakultetu informacijskih tehnologija, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Kao i do sada, studenti/učenici imati će priliku da se natječu u četiri kategorije, a to su: programerski izazov, programiranje igara, inovacijski izazov i smart solutions, Cyber Security

FIT CC će ponuditi svim posjetiteljima i četiri tribine gdje mogu direktno od poslodavaca (sponzora natjecanja) čuti iskustva iz realnog radnog okruženja, a teme tribina su:

Tribina 1 – IT jobs in B&H- working conditions and required qualifications – Formal, informal and nonformal qualification. – The importance of formal qualifications in the era of AI.

Tribina 2 – Competition Vs.successful networking in the global IT market

Tribina 3 – Entrepreneurs & the time turner: Our biggest mistakes.

Tribina 4 “Where quantum semiconductor technology meets superconducting anharmonic quantum qubits, does a new computer science begin?”.

U sklopu FIT CC-a će se održati i mini sajam zapošljavanja, gdje će se sponzori natjecanja predstaviti sudionicima, a sudionici mogu svoj CV ostaviti kod onih kompanija koje ih najviše zanimaju.

Natjecatelje očekuju vrijedne nagrade, kao i poklon dobrodošlice. Također, sudionice i posjetitelje će biti organizirana nagradna igra za najbolju fotografiju sa FITCC-a koja sadrži #CodeYourWayToFIT i @edufitba.