From Another Mother – razgovor sa Vladom i Bornom

Bend From Another Mother nastupio je 12. oktobra u OKC Abrašević. Energičnom svirkom, upečatljivim zvukom i dobrim osjećajem za animiranjem publike, mogli bi se zvati i From Another Planet.
Povodom koncerta razgovarali smo sa vokalistom i gitaristom Vladom Remešom te basistom i vokalistom, Bornom Jambrošićem.

Sa muzičarima smo se osvrnuli na njihovu dekadu sviranja, što za njih znači dugogodišnje prisustvo na alternativnoj sceni, važnosti prostora poput Kseta, Močvare, Tvornice i Medike na razvoj scene, te smo razgovarali o njihovoj muzičkoj evoluciji i planovima za budućnost.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
From Another Mother – My Me

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).