Grad Mostar dobio okolišnu dozvolu za deponiju Uborak

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić na svom Facebook profilu potvrdio je kako je izdana okolišna dozvola J.P. Deponija d.o.o. Mostar i stvorene pretpostavke za sanaciju postojeće deponije Uborak – Buđevci.

“Federalno Ministarstvo okoliša i turizma izdalo je okolišnu dozvolu J.P. Deponija d.o.o. Mostar, što još jednom potvrđuje kako su napravljene sve potrebne aktivnosti kako bi se započeo proces sanacije Deponije.

U ponovnom postupku koje je uvjetovano presudom Kantonalnog suda u Sarajevu utvrđeno je kako su ispunjeni svi uvjeti na temelju kojih je izdana nova Okolišna dozvola s danom 16.01. 2023.

Sve navedeno potvrđuje kako su stvorene pravne pretpostavke i mogućnost za početak sanacije postojeće deponije Uborak – Buđevci, kako bismo konačno riješili ovaj izazov koji godinama muči sve žitelje Mostara. Budući da smo prošli kroz proces višerazinske koordinacije, uključenja svih strana i konačno preispitivanje ranijih dozvola, očekujem da sada krene proces sanacije. Svaki sljedeći eventualni pokušaj opstrukcije ovog procesa bio bi protiv svih građana Mostara”, stoji u objavi gradonačelnika Kordića.