Grše u Abraševiću: Gledam na glazbu kao na zabavu, a kroz nju se provuče i neka poruka

Grgo Šipek Grše je triljski reper koji je jedno od vodećih imena regionalne scene. Na temeljima oldschool beatova ukomponiranih u relevantan moderni izričaj, Grše svojim tekstovima progovara i o drugoj strani stvarnosti koja je u današnjem vremenu borba za preživljavanjem. Iza sebe ima dva albuma Tilurium iz 2019. (Blockstar Digital) i Platinum iz 2021. (Blockstar Digital).

Povodom nastupa u OKC Abraševiću 10. juna, razgovarali smo o njegovom dosadašnjem radu, pomenutim albumima i tome kako ustvari vidi ulicu koja je čest motiv njegovih tekstova.

🎙️ Pripremio Nikola Rončević

🔉 Muzika:
🎹 Grše – Suza

👂 Poslušaj: 👇Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više