Izložba slika autora Marinka Slipca “Figuracija snova”

U organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u petak 3. veljače 2023. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bit će upriličeno otvorenje izložbe Figuracija snova, autora Marinka Slipca.

Ovo će biti dvanaesta samostalna izložba, ovog autora, a samostalno je izlagao u sljedećim gradovima: Novi Travnik, Travnik, Sarajevo, Zenica, Jajce, Bugojno, Kiseljak, Vitez i Banja Luka.

Marinko Slipac

Iza njega je preko pedeset skupnih izložbi, te sudjelovanje na više desetina likovnih kolonija, a koja su se zbivala na prostoru Bosne i Hercegovine, te Osijek i Zagreb u Hrvatskoj Pasionska baština.

Djelovao je i u drugim oblastima kulture, tako je utemeljio i vodio Zavičajnu zbirku Baština (sa botaničkim vrtom), u Novome Travniku od 2004. do 2016. godine. Kroz to djelovanje, objavio je više znanstvenih radova iz oblasti marheologije i etnologije, te je bio sudionik znanstvenih simpozija iz istih oblasti. Autor je knjige „Tradicijski obrti Hrvata u Bosni i Hercegovini“ (2017.), a koautor je monografije “Guča Gora“ (2009.).

Iz povezanog razdoblja su i njegovi dokumentarni filmovi na temu botanike (Stari – Carski hrast, Divovi središnje Bosne i Tise u Bosni i Hercegovini). Autor je i likovnih ilustracija za više knjiga, tekstova kataloga za likovne i dokumentarne izložbe, te je postavio brojne scenografije za razna kulturna zbivanja. Primio je više priznanja za doprinos u oblasti kulture.

Izložba će biti otvorena do 17. veljače 2023. godine.