Japanci će obnoviti judo dvoranu mostarskog centra “Borsa”

Vlada Japana na čelu sa ambasadorom Japana u BiH Kinefuchi Masami i predsjednik Borse – Franjo Zadro potpisali su ugovor o suradnji i Japan će financirati opremanje Borsinih prostorija.

Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u gradskoj vijećnici Grada Mostara, a uz potpisnike, ceremoniji su prisustvovali predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, te predsjednik sportskog saveza Senad Kevelj.

Pri potpisivanju ugovora Zadro se zahvalio Japanu na izvanrednoj potpori za budućnost kolektiva, te naglasio kako mu je posebno draga činjenica što potpora dolazi od naroda koji je od Borse izuzetno cijenjen, od naroda koji baštini velike ljudske kvalitete.

Naime, nakon prvog susreta predstavnika Borse sa ambasadorom Japana Itom Makotom, ambasador je izrazio želju u ostvarenju potpore radu Borse.

Predstavnici japanske ambasade u protekle dvije godine više su puta posjetili Borsu, pratili rad, projekte i organizaciju kolektiva. Detaljnom obradom kluba od strane ambasade Japana zaključeno je da je Borsa kolektiv od “velikog značaja” za društvo u Bosni i Hercegovini, te je cjelokupan rad “provjere”  završen početkom prosinca protekle godine kada je od Ministarstva financija Japana stigla potvrda o odobrenom financiranju Borse.

Iako je do sada Japan u BiH financirao isključivo Javna poduzeća Borsa je po prvi put iznimka u tome.