Jer nas se tiče: Za sada se povlačimo iz blokade deponije Uborak

Građanska inicijativa “Jer nas se tiče” obavještava javnost da se od jutros povlače iz blokade deponije Uborak.

“Razlog za to je što smo mi građani koji vode brigu o Mostaru i građanima Mostara pred nadolazeće praznike gdje će nam u goste doći ogroman broj turista. Za razliku od lažova Maria Kordića i Salema Marića mi još jednom pokazujemo da vodimo brigu prvenstveno o zaštiti zdravlja građana Mostara i Hercegovine. Lažovima i foteljašima pokazali smo da mi nismo odustali od naših zahtjeva, pokazali smo vam da nas ne možete uplašiti, pokazali smo vam da možemo blokirati deponiju Uborak kada god želimo i da nas hvala Bogu ima i više nego dovoljno a ne kao što lažov Salem Marić to izjavljuje”, naveli su na svojoj službenoj Facebook stranici.

Pozvali su sve razine vlasti da reagiraju, i ministricu okoliša i turizma Nasihu Pozder, da zapečati deponiju Uborak jer je, kako navode, stanje gore nego ikada.

”Ovo sve ne znači da možda deponija Uborak već naredne sedmice neće biti blokirana ukoliko ne ponudite konačno rješenje. Građane grada Mostara molimo za strpljenje i podršku jer ovo je borba koju bijemo i za vas’’, naveli su.

Hujdur je podcrtao kako su zahtjevi od početka isti.

“Zatvaranje deponije, izmještanje na drugu lokaciju, zaštita okoline i podzemnih voda od zagađenja“ te je dodao kako gradske vlasti nastavljaju sa ignoriranjem problema.

(AbrašRadio)