KULT: Predstavljanje alata za procjenu i jačanje organizacijskih kapaciteta

Foto: KULT

Kroz program Snaga lokalnog, uz podršku Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, Institut za razvoj mladih Kult je organizirao prezentaciju “Predstavljanje alata za procjenu i jačanje organizacijskih kapaciteta“.

Prezentacija je održana u Konjicu, 18. januara u Hotelu Garden City na kojoj su učesnici iz organizacija poput OKC Abrašević, Vedri osmijeh, Volonteri i prijatelji konjičke regije te udruga ”Pravi put”, bili upoznati sa personaliziranim operativnim planom razvoja i jačanja kapaciteta organizacije kroz KULT/POK alate, razvojem naprednih kompetencija, postizanjem šireg učinka organizacije te poboljšavanjem eksterne komunikacije i vidljivosti organizacije.

Povodom ove prezentacije razgovarali smo sa Selmom Šljivo ispred KULT-a i učesnicom Hanom Dedić ispred Volontera i prijatelja konjičke regije.

Selma Šljivo, stručna saradnica u odjelu za organizacijski razvoj Instituta za razvoj mladih KULT, nam je predstavila misiju i viziju KULT-a, razloge organiziranja ovog događaja, detaljnije objasnila termine KULT/POK i KULT/POP, govorila je o procesu samoprocjene organizacije, benefitima organizacija te birokratskim izazovima.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
John Lennon – Power to the People

Poslušaj: