Kultna Nadja s prijateljima Uochi Toki u Abraševiću

OKC Abrašević i Broken Spine Productions vas pozivaju na doom spektakl u Mostaru:

NADJA (ambient doom/metalgaze, Kanada/Njemačka) je duo sačinjen od multiinstrumentaliste Aidana Bakera i basiste Leaha Buckareffa, aktivan od 2005. godine, od kada stvaraju muziku opisivanu kao ambient doom, dreamsludge ili metalgaze – karakteristični zvuk koji kombinira atmosferične teksture showgazea i ambijentalne/elektroničke muzike s težinom, gustoćom i omjerom metala, noisea i industriala. Nadja je objavila velik broj albuma za različite underground izdavačke kuće – Alien8 Recordings, Daymare Records, Robotic Empire, Hydrahead Records, Gizeh Records i Important Records, da navedemo samo neke – uključujući i njihovu vlastitu kuću Broken Spine Productions. Duo je obišao cijeli svijet – uključujući nastupe na festivalima poput SXSW, FIMAV, Roadburn, Donauefest, Le Guess Who, Incubate i Unsounds te su dijelili binu s izvođačima poput Earth, OM, Khanate, Neurosis i Godflesh. Izvorno iz Toronta, trenutno djeluju iz Berlina.

Web / Bandcamp / Instagram

UOCHI TOKI (electro noise/hip hop, Italija) je magmatični ansambl distorziranih elektronskih beatova, mračnih ambijentalnih droneova i tekućih gličeva podržanih piroklastičkim živim crtanjem u virtualnoj stvarnosti projektovanim na ekran. Spuštamo se u srž improvizacije, dramske 3D animacije obojenih znakova, podzemnim tokom zvuka i vizuala. Rico i Napo, dvojac Uochi Toki pronosit će ovaj VR set nastao posljednjih godina u Italiji, cijelom Europom.

Bandcamp / Instagram / Fiscerprais / VR set / YouTube

Koncert se održava u sklopu zajedničke europske turneje ova dva benda, a podržan je kroz projekt Mostar: Prostori koji pokreću.

Ponedjeljak, 6. mart, 20:30 h – Ulaz besplatan

FB Event


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više