Ljubuški svim redovnim studentima osigurao po 500 KM

FOTO: Grad Ljubuški

Nakon što su nedavno isplaćene jednokratne potpore brucošima od po 500 KM ista financijska sredstava će dobiti i studenti viših godina s područja Grada Ljubuškog, kako bi im se na taj način barem malo olakšao studentski život.

Odluku o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima za akademsku 2022./2023. godinu usvojilo je Gradsko vijeće Ljubuški, na svojoj posljednjoj održanoj sjednici. 

“Svi koji uredno izvršavaju svoje studentske obveze dobit će jednokratnu potporu Grada Ljubuškog. Ove godine ćemo za studente izdvojiti preko 300.000 KM. Mislim da je ovo mjera koja ima smisla i na kojoj ću inzistirati, a truditi ćemo se da ta potpora ubuduće bude i veća”, rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Uskoro će biti raspisan i javni poziv, a kad je riječ o uvjetima koje trebaju ispunjavati, potporu će dobiti svi redoviti studenti državnih sveučilišta s područja Grada Ljubuškog koji nisu ponavljali nijednu godinu studija, koji nisu u statusu apsolventa diplomskog ili integriranog studija te nisu stariji od 26 godina, navodi se u priopćenju Grada Ljubuškog.

Ljubuški bi bez sumnje mogao biti dobar primjer i ostalim gradovima i općinama kada je u pitanju podrška studentima i mladima na kojima u konačnici i svijet ostaje.