Microsoft planira integrirati ChatGPT u Bing tražilicu

Foto: TechCrunch

Kada je, prije nekoliko tjedana, javnost prvi puta dobila uvid u ono što su stvorili u organizaciji OpenAI te prezentirali u obliku chatbota ChatGPT, mnogi su odmah zaključili kako takav razvoj umjetne inteligencije predstavlja izravnu konkurenciju Googleu. Točnije, da će moći zamijeniti Google u skorijoj budućnosti, jer će brzo nuditi koherentne odgovore na razna pitanja, ali i brojne druge “usluge” pisanja teksta, kakve Googleova tražilica ne nudi. Da bi ChatGPT zaista mogao konkurirati Googleovoj tražilici, sada će se, prema nekim informacijama, pobrinuti Microsoft, javlja bug.hr.

Tijekom ovogodišnje konferencije Ignite, Microsoft je bio najavio kako planira integrirati popularni sustav za ilustracije DALL-E 2 sa svojom aplikacijom Microsoft Designer te internetskom tražilicom Bing. Planovi uključivanja alata umjetne inteligencije u tražilicu tu ne staju, pa sada portal The Information doznaje kako se unutar Microsofta planira i da Bing dobije podršku u obliku popularnog OpenAI-jevog chatbota.

Bing će, prema informacijama iz dobro obaviještenih izvora, dobiti novu verziju, sposobnu odgovarati na pitanja, analizirati, pisati tekstove i obavljati slične zadatke, za kakve se sada koristi ChatGPT. Microsoft bi time oplodio svoje ulaganje u OpenAI, koje do sada iznosi čak milijardu dolara, ali bi i prestigao Google u barem jednom području, bitnome za internetske tražilice u budućnosti.

Navodno bismo novu AI verziju Binga u javnosti mogli vidjeti već krajem ožujka.