Mostar Sevdah Reunion snima dvanaesti studijski album

Kultni mostarski ansambl, Mostar Sevdah Reunion, naredne godine proslavlja 25 godina postojanja. Jedan od najprepoznatljivijih brendova Grada Mostara i Bosne i Hercegovine uopće, ovih dana radi na svom dvanaestom studijskom albumu, kojim će obilježiti ovaj jubilej.

Potvrdio je to za facebook stranicu Recording Studio MC Pavarotti producent i osnivač ansambla, Dragi Šestić.

“Nakon koncerta u Sarajevu, u sklopu Street Food Marketa, prije šest dana, odlučili smo početi s radom na albumu koji bi se na tržištu trebao pojaviti naredne godine. Ono što već sada mogu da kažem jeste da album neće u potpunosti biti posvećen sevdahu, nego će biti možda malo više prošaran u odnosu, recimo, na ‘Lady Sings The Balkan Blues’, koji smo nedavno izbacili. Bit će poseban i po tome što ćemo njime zaokružiti dvije i po decenije našega zajedničkog rada.”

“Lady Sings The Balkan Blues” je, inače, album koji je zvanično objavljen pred kraj prošle godine i koji na trenutnoj top listi World Music Charts Europe zauzima treće mjesto.

Interesantno je da je Mostar Sevdah Reunion sve studijske albume radio u studiju Muzičkog centra Pavarotti, gdje je, na neki način, sve i počelo.

“Sjećam se tih početaka”, rekao je Šestić, s vidnom nostalgijom. “Sve je počelo ovdje, u Muzičkom centru Pavarotti. Drago mi je da je bend ponovo tu i da snimamo.”