Na Netflix danas stiže “Lažljivi život odraslih”, serija prema romanu Elene Ferrante

Nova 2023. na Netflixu počinje sjajno – danas, 4. siječnja stiže serija “Lažljivi život odraslih”, ekranizacija romana velike Elene Ferrante koja nas je osvojila tetralogijom ‘Genijalna prijateljica’.

Seriju koja ima 6 epizoda režirao je Edoardo De Angelis, a glavnu ulogu, Giovannu, igra Giordana Marengo. Njezinu tetu Vittoriu glumi Valeria Golino.

Roman prati Giovannin razvoj od djetinjstva do adolescencije tijekom 1990-ih u Napulju, gradu čija se dva lica boje jedno drugoga i istodobno preziru – bogatiji dio Napulja sa svojim bogatijim četvrtima koje nose masku rafiniranosti te drugi dio grada, vulgarniji, ali uzbudljiviji i u kojem Giovannina tetka Vittoria živi.

Giovannini roditelji, situirani srednjoškolski profesori, ne vole Vittoriu, djevojčica ju gotovo ni ne poznaje, ali kao da se polako pretvara u nju.

Sama autorica romana sudjelovala je u pisanju scenarija tako da očekujemo izvrstan materijal za binganje za produženi vikend.

Nakon objave “Genijalne prijateljice”, Elena Ferrante, čiji je identitet nepoznat javnosti, dospjela je na top-liste najčitanijih autora diljem svijeta, a kritičari su je proglasili jednom od najvažnijih svjetskih autora našeg doba.