Next You #45: Mihajlo Obrenov, Crime:Scene + SMAK Press + Igor Sakač

U 45. izdanju Next You:

AbrašRadio (Mostar): Zimski program 20 godina OKC Abrašević u februaru obogatila je novosadska nezavisna izdavačka kuća i kolektiv Crime:Scene Records. Mostarska publika imala je priliku vidjeti film o novosadskoj nezavisnoj sceni ‘Kontakt’ (2017.) Mihajla Obrenova, a uslijedila je slušaonica najvažnijih izdanja sa C:S labela. U sklopu programa Radio dvorište više o domaćoj sceni i nezavisnom stvaralaštvu u Novom Sadu, Srbiji i regionu govorili su Mihajlo Obrenov i Dimitrije Crvenčanin, dok je finale bilo u znaku nastupa industrijskih legendi dreDDup i MRT. Sa Mihajlom Obrenovim o svemu ovome za AbrašRadio razgovarao Nikola Rončević.

Radio Student (Zagreb): Radio Student donosi intervju s kolektivom SMAK Press koji je gostovao u njihovoj Kulturizaciji. Riječ je o labosu koji se bavi ilustracijom, dizajnom i tiskom, a kako je pokrenut i čime se sve točno bavi ova šarena ekipa, saznajte u razgovoru koji su s njima vodili Tereza Kelam i Robert Medvedec.

Kulturanova (Novi Sad): Novosadski kantautor i gitarista Igor Sakač u septembru prošle godine izdao je debi album “Introducing Igor Sakach” kombinujući različite žanrove koji se temelje na zvucima popa i roka.  Trenutno radi na još jednom albumu koji nas očekuje ove godine. Igor je priznanje na domaćoj sceni stekao kao član nekoliko afirmisanih rok sastava, među kojima se izdvajaju “Amajlija” i “UV” koji je nastao iz “Uvertire”. Sa Igorem razgovaramo o albumima, saradnjama, umetnosti, solo karijeri i životu jednog mladog kantautora u Novom Sadu.

Muzika:
dreDDup – The Last Dance
Seine – Malolije
Igor Sakach – Ne mogu sam

Poslušaj: